Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Niels

Niels' lege

Helle i stuenNår Niels og familien er til dyrskue, er der altid mange andre børn at lege med. Niels skal altid hjælpe far med at gøre hestene og køerne i stand til fremvisningen, og så skal han også trække nogle af dem i ringen. Når skuet er slut, er der fest om aftenen. Niels er den eneste, der er gammel nok til at komme med til festen. Maren, Hanne og Kresten bliver hjemme sammen med farmor og farfar. Mens mor og far morer sig med de andre voksne, leger Niels med de andre drenge udenfor. Så spiller de om 2’ører, som de bruger på iskager eller andet sødt. Pigerne gider ikke være med, de sidder bare og fniser af drengenes narrestreger.

Her kan du se nogle af de lege og spil, som drengene legede. Bagefter kan I prøve, hvem der er bedst i jeres klasse.


Sækkeløb

Helle i stuenEn god leg er sækkevæddeløb. Der er altid masser af gamle stofsække på gårdene i 1948. Her opbevarer man kornet, så det kan holde sig bedre. Drengene bruger dem også til væddeløb. De træder ned i sækken med begge fødder og trækker den op om livet. Så gælder det om at hoppe så hurtigt som muligt fra start til slut. Den dreng, der hurtigst kommer over målstregen, vinder løbet. Niels kan godt lide sækkevæddeløb, selv om pigerne hyler og hviner ude på sidelinjen. Niels synes, de larmer, og han vil egentlig helst være fri. Men de store drenge synes åbenbart det lyder godt, for de blinker og løfter altid på kasketten, når de går forbi pigerne.

Hvis du ikke kan få fat i en stofsæk, kan du bruge store affaldsposer af plastik. Du kan lægge dem dobbelt, så de ikke så let går i stykker, når du hopper.

Kast med hestesko

De leger kast med hestesko, som går ud på, at kaste en hestesko mod en pæl, som er sat ned i jorden. Så gælder det om at ramme pælen, så hesteskoen snurrer rundt om den. Den, der først får hesteskoen til at snurre rundt, vinder legen.