Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Niels

Niels' livretter

Hos Niels har de altid travlt med arbejdet på gården, så det er ikke tit, de holder selskaber og får fin mad. Hver dag skal der udføres de samme pligter, og der er ikke noget, der hedder weekend. Søndag holder de dog fri, bl.a. for at gå i kirke.

Niels mor har ikke tid til at lave mange forskellige retter fra dag til dag. Niels synes ikke det gør noget, for mor laver god mad, som alle kan lide.

Øllebrød

ØllebrødNår Niels kommer hjem fra skole, får han som regel øllebrød til frokost. Niels kan godt lide øllebrød, især når han får en klat flødeskum ovenpå. De fleste familier både på landet og i byen spiser øllebrød. Det er en god måde at få brugt det tørre rugbrød, som man ikke har fået spist. Det er nemt at lave en stor portion, og så mætter det længe.
Hent opskriften her



Leverpostej

LeverpostejNår Niels far har slagtet en gris, er der altid nok at lave. Mor og Lise har travlt med at få grisen skåret ud og lagt de gode stykker i saltlage. Farmor hjælper også til så meget, hun kan. Alt på grisen skal bruges, også hoved, hale, tær og ører. Maren og Hanne hjælper til, men de skal passe på, for mors knive er skarpe, og man kan let komme til at gå i vejen. I stedet hjælper Maren og Hanne farmor med at lave leverpostej ude i køkkenet. Det dufter dejligt, og der er ikke noget bedre end at få et stykke rugbrød og en bolle med nybagt leverpostej.
Hent opskriften her

Kærnemælkssuppe

KærnemælkssuppeNår Niels mor har kærnet smør, er der altid kærnemælk tilovers. Det bruger hun til kærnemælksvælling eller kærnemælkssuppe. Ingenting må gå til spilde, så når Niels mor har kærnet smør, så står den på kærnemælksvælling eller suppe til aftensmad.
Hent opskriften her