Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Niels

Niels' hverdag


Fritid

børn skøjter på søInden aftensmad kan Niels lige nå at se til sine kaniner. Han har fået de første kaniner i fødselsdagsgave af farmor og farfar. Niels avler på dem og sælger ungerne. Han vil gerne tjene penge nok til et par skøjter. Om vinteren fryser søerne i engene nemlig til, og så står Niels på skøjter sammen sine søskende og børnene fra nabogårdene. Kresten kan ikke skøjte på grund af sine ben, så mor pakker ham godt ind i tæpper og sætter ham på en trækælk, som far har lavet. Så trækker Niels ham hen af søen, så han også får en skøjte-tur.

Niels var for nylig med far ovre på en af nabogårdene. Nabodrengen dér har lige fået et elektrisk tog. Niels synes, det er virkelig flot, og han ønsker sig et i julegave. Hvis han ikke får det, vil han spare sammen til det, når han har købt et par skøjter.

Om sommeren leger Niels ude i engen sammen med sine søskende. Nogle gange tager de Kresten med i trækvognen, men det er svært at køre så langt med ham i bakkerne. Når de er nået ud til engen, løfter Niels Kresten ud af trækvognen. Så ligger de på græsset og kigger på skyerne, der flyver henover himlen, mens Maren og Hanne plukker blomster.

På de varme sommeraftener tager hele familien ned til fjorden og bader. Niels synes, det er dejligt at blive kølet af efter en varm dag med hårdt arbejde. Mor har kogt saft af ribs og solbær, som hun tager med ned til stranden. Så kan man få et dejligt glas saft, når man kommer op af vandet.