Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Niels

Niels' hverdag

Arbejde

bageNiels står op kl. 05.00. Han tager sit arbejdstøj på, for han skal ud i stalden og hjælpe til, inden han skal i skole. Niels hjælper med at røgte køerne. De skal fodres og malkes. Bagefter skal han muge ud. Når Niels er færdig, skal han skynde sig ind og spise morgenmad, så han kan komme i skole.

Når Niels kommer hjem fra skole, får han frokost. Han får som regel øllebrød med flødeskum og stegt fisk med kartofler. Gården ligger tæt på fjorden, så farfar sejler tit ud og fanger fisk, som de spiser til frokost. Nogle gange tager han også Niels med på fisketur.

Efter frokost skal Niels igen arbejde. Det er altid noget at se til, for der er både grise, køer og heste på gården, og de skal fodres. Deres stalde skal også muges ud. Det er hårdt arbejde at flytte møget fra stalden til møddingen, så der er altid en af karlene, som hjælper ham.

Arbejdet følger årstiderne. Om foråret skal de så, så der er travlt med at pløje og harve. Om sommeren skal der høstes. Her hjælper alle til, også Maren og Hanne. Og når det bliver efterår, skal roerne tages op. Det gør de ved håndkraft, og det kan godt være svært at få roen vristet fri af jorden.

Midt på eftermiddagen får de kaffe og et stykke franskbrød med smør. Bagefter skal Niels fodre hønsene og ænderne og lukke dem ind for natten.

Far siger, det er vigtigt, at Niels kan alt arbejdet på gården. Det er nemlig ham, der skal overtage gården, når far engang er blevet for gammel.
Se videovideoafspil