Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Niels

Niels' hverdag


Skole

Helles skoleInden Niels skal i skole, skal han røgte og muge ud hos køerne. Når han er færdig, skynder han sig ind i køkkenet. Pigen, Lise, har varmet vand på komfuret, som Niels kan vaske sig i. Så går han ind på sit værelse og tager sit skoletøj på. Niels spiser morgenmad sammen med resten af familien, Lise og de 3 karle. De har et langt spisebord, som de alle sammen kan sidde ved. Niels far sidder for enden og barberer sig. Karlene har vasket sig i koldt vand ude i stalden.

Til morgenmaden får de alle sammen havregrød med mælk og sukker på. Bagefter får de kaffe og en skive franskbrød med smør. Niels kan ikke drikke sort kaffen endnu, så han får mælk og sukker i. Så smager den lidt bedre.

Efter morgenmad skynder Niels sig i skole. Han går i landsbyskolen sammen med børnene fra de andre gårde. I Niels skole er der kun 2 klasser, en for de yngre børn og en for de ældre. Der er også kun et klasseværelse og 1 lærer, så de ældre børn går i skole om formiddagen, og så går de yngre om eftermiddagen. Så kan de ældre børn nemlig komme hjem og hjælpe til med arbejdet om eftermiddagen.

Da Niels er den ældste søn, skal han overtage gården efter far. Men først vil han gerne i realskole og på landbrugsskole for at lære mere. Der er nemlig mange forandringer på vej i landbruget, og der kommer mange nye maskiner, som kan gøre landbruget mere effektivt. Niels farfar kan ikke helt forstå, hvorfor Niels ikke bare kan gøre, som de plejer, men far synes, det er god idé at lære lidt mere om de nye maskiner.
Lyt hervideoafspil