Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Niels

Hjemmets badeværelse/toilet


Toilet og bad

toiletHjemme hos Niels er der ikke indlagt vand. Der står en pumpe ude på gårdspladsen, hvor de henter det vand, der skal bruges. Skal de bruge varmt vand, tager de det fra den kedel, der står på det store komfur.

Ude i stalden og i et lille skur bagved stuehuset har de det, man kalder for et das. I det lille skur er der ikke lys, så her må Niels tage en flagermuslampe med, hvis han skal ud om natten.

Til at tørre sig bagi bruger Niels brunt og stift toiletpapir. Det skal gnides godt mellem hænderne inden brug for eller kradser det i numsen. Henne hos naboen bruger de avispapir, men Niels mor mener, at det er bedre at bruge det brune toiletpapir.

Bad

badNår Niels og hans søskende skal i bad, sker det inde i køkkenet i en zinkbalje. De går i bad efter tur og må bruge det samme vand igen og igen. Niels går også i bad efter idræt i skole og nogle gange tager han bad i koldt vand sammen med karlene på gården. Det er især om sommeren han gør det.

Som regel går Niels og de andre i familien i bad en gang om ugen, og når de har været i bad, så tager de rent undertøj på.