Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Karen

Karens livretter

Rugbrødsdessert

RugbrødsdessertNår Karen og Torben bliver passet hos mormor og morfar, laver mormor altid noget lækkert. Derhjemme får de ikke så tit kager og desserter, det har mor ikke tid til. Men så er det dejligt at komme hjem til mormor og rigtig blive forkælet.
Hent opskriften herFedtemadder

FedtemadderNår Karen og Torben kommer hjem fra skole og er lidt småsultne, smører Karen en fedtemad til dem begge to. Fedtemadder er noget alle spiser over hele landet. Det er en god måde at bruge det fedt, der er i overskud, når man har stegt en and eller et andet stykke fedtholdigt kød. Nogle gange steger man lidt løg i fedtet for at give det mere smag. Så hælder man det i en lille krukke. Når fedtet er kølet af og stivnet, kan man smøre det på et stykke rugbrød i stedet for pålæg.
Hent opskriften her

Kåldolmer

KåldolmerNår Karens mor laver mad, laver hun som regel nok til 2 dage. Karens mor laver også mad efter, hvor meget af råvaren, der kan bruges igen. Hun laver tit kåldolmer. Så kan hun bruge resten af kålen senere på ugen til suppe eller stuvet hvidkål. Hun kan også lave dobbeltportion af farsen, så der er nok til frikadeller dagen efter. Karen er ikke så vild med kåldolmerne, men når mor laver dem, skal de som regel have frikadeller dagen efter – Karen elsker mors frikadeller.
Hent opskriften her