Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Karen

Hjemmets værelser


Tøj

TøjMor læser ugebladet Flittige hænder. Her er der artikler om, hvad der skal til for at blive en dygtig husmoder, en kærlig moder og en tiltrækkende hustru. Moden lægger vægt på de bløde, kvindelige former. I et andet ugeblad, nemlig Familie Journal, læser mor om den engelske skuespillerinde Audrey Hepburn. Hun er slank og tynd, men bladet skriver, at hun vil tegne fremtidens mode, ikke mindst blandt unge. Magasin i København har nogle gange annoncer i avisen, og her kan man se, hvad der er moderne for teenagere. Et par af mors veninder er ret så begejstrede for Hepburn-moden, mens mor ikke rigtig ved, hvad hun skal mene om den nye tøjstil. Hun foretrækker tøj fra Dalls varehus, som to gange om året udsender et katalog med billig og fornuftigt tøj.

Ole og hans ældre kammerater vil ikke gå i jakkesæt, som ellers er det almindelige blandt mænd. De vil hellere klæde sig som deres idoler James Dean og Elvis Presley. Jeans, t-shirts og læderjakke er det smarteste, men mange går alligevel i habitbukser med en habitjakke i en anden farve og med et smalt slips.

Senge

dobbelsengTo enkeltsenge er slået sammen i soveværelset, her sover mor i den ene og Karen i den anden. Før sov Karen i barnesengen med Torben, men siden skilsmissen, hvor far flyttede, har Karen sovet i fars seng.

I Horsens og mange andre byer af samme størrelse er der mange familier, der lever i små og trange lejligheder. Karen kender flere, som kommer fra familier med mange børn og små lejligheder. Her sover de i ”etager” i meget høje køjesenge. Nogle gange står køjesengene i et kammer andre gange står de entreen, mens forældrene ofte sover på en sovesofa i stuen.