Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Karen

Karens familie


Far

Helles stueDa Karens mor og far blev skilt, besluttede Karens far sig for at flytte. Han flyttede til Grønland for at arbejde som bygningsarbejder. Egentlig var det Karens far, som havde forældremyndigheden over børnene. Det var først i 1985, at der kom en lov om fælles forældremyndighed. Men Karens forældre blev enige om, at moderen skulle have myndigheden, da han umuligt kunne have 3 børn med til Grønland.

Karen synes, Grønland er langt væk, og hun savner sin far rigtig meget. Helles stueNogle gange sender han pakker til dem med grønlænderperler eller andre spændende ting. Så skriver Karen altid et langt brev til ham som tak.

Mor

Karens mor er 40 år. Hun arbejder som Kontordame på Kristian Kirks Telefonfabrikker A/S. Karens mor var hjemmegående, indtil Karen var 2 år. Så fik hun et deltidsjob som kontordame, selv om Karens far syntes, hun skulle blive hjemme. Siden hun og faderen blev skilt, har hun arbejdet på fuldtid.

En lørdag om måneden går hun til enkebal i det lokale forsamlingshus. Så bliver Karen og Torben passet hos mormor og morfar. Det synes Karen er så hyggeligt, for mormor bager altid lækre småkager.

Ole

Storebror Ole er 15 år og er gået ud af skolen. Nu er han i lære ved en blikkenslager. Ole tjener penge, men noget af sin løn afleverer han derhjemme til huslejen. Resten af pengene sparer han op. Ole ønsker sig en læderjakke, som han har set filmstjernerne har på - eller måske en knallert. Mor kalder Ole for en teenager, det er et nyt ord, man er begyndt at bruge om unge. Ole lytter til rock and roll musik og går på danserestaurant lørdag aften, hvis han har råd til det. Når Ole ikke har råd, danser han på gaden sammen med sine venner og veninder. Det kalder de ”asfaltbal”.

Torben

Karens lillebror Torben er 6 år. Han er lige begyndt i skole og synes, det er ret svært. Men Karen er altid hjælpsom med lektierne. Torben har lige fået en Teknobil i julegave. Bilen er af metal, og den er noget af det nyeste legetøj på markedet. Torben synes bilen er rigtig flot, og han vil gerne være mekaniker, når han bliver stor.