Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Helle

Leg med Helle

Helles stueEfter Helles familie flyttede ind i deres nye hus, har Helle fået en masse nye venner. Der bor nemlig mange på Helles alder ude i det nye parcelhuskvarter. Huset ligger tæt på en stor græsplæne og et lille stykke skov, så de kan både spille bold, lege gemmelege og tagfat. Helle går til håndbold i håndboldklubben, og hun er rigtig god til at spille bold og til at løbe. Når alle børnene får fri fra skole, tager de hjem. Lidt senere på eftermiddagen tager de ud og leger. De spiller stikbold og leger ”krone-kuk”.


Stikbold

Stikbold kan leges ude på en græsplæne eller inde i en gymnastiksal. Man skal bruge en blød bold, som man kan kaste med en hånd. Når man leger det udenfor, er det bedst at have nogle kegler eller noget andet, der kan vise, hvor stor banen er. Man kan selv bestemme, hvor stor den skal være. Jo flere der er med, jo større bane.

I stikbold vælger de, der er med, en, der er den. Han eller hun skal nu ramme en af de andre. Bolden må ikke røre jorden, inden den rammer. Bliver man ramt, så er man ude, men griber man bolden, så er den, som kastede den, ude af legen.

Stikbold er en slags fangeleg, så man skal huske at løbe væk fra den, der står med bolden. Når der kun er en tilbage, er legen færdig, og man kan begynde forfra. Leger man legen inde i gymnastiksalen, kan man også spille med to hold, som står på hver sin side af midterlinjen. Så skal man kaste bolden fra sin egen side af stregen. Når der ikke er flere tilbage på det ene hold, begynder man forfra.

Og husk: man må ikke kaste for hårdt, for det kan godt gøre lidt ondt, hvis man får bolden i hovedet!


Krone-kuk

Helles stueDenne leg er en slags gemmeleg, hvor man vælger en, der skal finde de andre. Er der mange med til at lege, kan der godt være flere, der skal finde de andre.

Når I starter legen, finder I en ting, som alle kan se. Det kan være en lygtepæl, en dåse eller en bold. Denne ting skal bruges, når man finder en af de andre. I vælger selv, hvad I synes der er sjovest.

Nu starter alle med at gemme sig, mens den, som skal finde de andre, tæller til 50 eller 100. Når man finder de andre, skal man løbe hen til lygtepælen og råbe ”1-2-3 krone…” og så sige navnet på den, som er blevet fundet. Den, der er blevet fundet, skal løbe hen til lygtepælen og råbe ”1-2-3 krone for mig”. (Når man gør det, har man ikke tabt). Somme tider kommer man til at løbe om kap hen til lygtepælen. Man kan også løbe derhen, hvis den, som skal finde de andre, er langt væk fra lygtepælen. I gamle dage kaldte man det for at have ”helle”.

Når alle er fundet eller har helle, så er det den, der blev fundet først, som er den i næste runde. I kan sagtens være mange til krone-kuk. Og er I rigtig mange, kan der være 2, som er den.