Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Helle

Helles hverdag


Skole

Helles skoleHelle bliver vækket af sin mor kl. 07.00. Så tager hun tøj på og spiser morgenmad. Mor har fundet morgenmaden frem. Det er havregryn med mælk. Da Helle var mindre, gik mor hjemme og havde bedre tid til at lave havregrød eller øllebrød.Helles skole Helle møder i skole kl. 08.00. Hendes bedste fag er dansk, læsning og skrivning – men hun kan også godt lide håndarbejde.

Helle går også i skole om lørdagen, men kun til kl. 12.00. De er 26 børn i hver klasse. To gange om året bliver der midt i timen banket på døren til klassen. Det er en fra skoletandplejen, der kommer med papbægere og en kande med vand. Det bliver kaldt ”fluorskylning”, som er en form for tandpleje. Så skal alle børnene skylle munden med fluorvand for at beskytte tænderne.


Arbejde

Helle har ikke noget job, men nogle gange passer hun naboens søn Thomas på 5 år sammen med sin veninde Marianne. Thomas er lidt af en vild dreng, og når Helle og Marianne ikke kan styre ham, ringer de hjem til Helles mor fra naboens telefon. Så kommer mor og holder styr på ham.

Sommetider hjælper Helle også mor med at bage boller og lave te. Mor har en røremaskine, så det tager ikke lang tid at lave dejen. Helle former dejen til boller, når dejen har hævet længe nok. Friskbagte boller med smør og mors hjemmelavede jordbærsyltetøj er tæt på at være Helles livret.


Lektier

Ud over børnepasning har Helle ikke noget fast fritidsarbejde. Far siger, at det er vigtigt, at hun bruger sin tid efter skole til at lave lektier. Han vil gerne, at Helle senere får en god uddannelse. En gang om ugen får Helle lommepenge, så er der råd til at købe lidt slik og en sodavand, når hun har været til håndbold.


Fritid

Når Helle får fri fra skole, tager hun ofte Marianne med hjem. De hører musik på Helles værelse. Mens musikken spiller læser de Anders And, Helles mors dameblade og snakker om de andre i klassen. Marianne mener, at Helle har et godt øje til Søren, men det vil Helle ikke indrømme.

Forleden forsøgte de at indspille en sang på Helles fars nye spolebåndoptager, som står inde i stuen.båndoptager Han vil helst selv betjene den, men de to piger kan sagtens finde ud af det uden hjælp. Optagelserne blev dog bare til pjat, fordi Marianne ville synge sangen: Sørens far har penge. Det synes Helle ikke var sjovt.

Når Helle er alene elsker hun at læse bøger af Astrid Lindgren.

Det sker også, at de leger med dukker, selv om de måske er ved at være lidt for gamle til den slags lege. Helle synes dog det er hyggeligt at sy og strikke tøj til dukkerne. Det er lidt som at være modedesigner.

Om sommeren går Helle til håndbold. De spiller det på græs, for her i Hobro har man endnu ikke fået en sportshal, som i mange andre byer. Om vinteren går hun til gymnastik i skolens gymnastiksal. Den er desværre ikke stor nok til at spille håndbold i.