Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Helle

Hjemmets køkken


Elkomfur

komfur og køleskabI lejligheden havde Helles familie en gasovn, men da de flyttede i parcelhus, fik de et elektrisk komfur. Det er stadig Helles mor, der laver mad, selvom hun også har fået sig et deltidsarbejde. På vej hjem fra arbejde handler mor i det nye supermarked. Mors eftermiddag går med rengøring, lidt lektiehjælp til Helle, måske lidt kaffeslabberas med nabokonen fru Jensen og så forberedelser til aftensmaden. Far kommer hjem fra arbejde ved 17-tiden og er som regel sulten. Om aftenen laver han tit noget praktisk arbejde i hjemmet.Fryser

Lige efter at Helles far og mor havde bygget det nye hus,fryser fik mor arbejde i en forretning. I Helles familie er det dog kun mor, der laver maden, for det har far ikke lært. Da de var flyttet i hus, sagde far, at mor havde fortjent at få en fryser. Helles faster og onkel i Dølby ved Skive havde i flere år brugt at fryse madvarer. Midt i landsbyen ligger et lille hus med én stor fryser. Næsten alle i landsbyen har deres egen boks i det fælles frysehus. Da der ikke er frysehuse i større byer som Hobro, må folk her købe deres egen fryser, hvis de fx vil gemme sommerens blommer, mirabeller og forskellige bær til vintertid.

Helles mor bager tit mange boller på en gang, og lægger en del af dem i fryseren. Når familien på landet har slagtet, køber far og mor tit en halv gris, som så skæres op i mindre portioner og lægges i fryseren.røremaskine Helle hjælper med at veje portionerne, inden de kommer i plasticpose. Hun synes, at grisens hjerte og lever er ulækkert at røre ved.


Røremaskine

En ting, der sparer tid for Helles mor, er røremaskinen. Det er en elektrisk maskine, som kan ælte dej, så man selv slipper for det. Man skal bare selv forme bollerne og komme dem i ovn. Med den er det meget nemmere at lave brød, og Helles mor kan så bruge tiden på at lave andre ting.Helles radio


Transistorradio

Ude i køkkenet står der en transistorradio. Den bliver tit brugt af Helles mor, når hun står og laver mad. Så kan hun godt lide at lytte til udsendelsen ”De ringer, Vi spiller”. Helles storebror tager ofte radioen med ind på sit værelse for at høre ”Efter Skoletid” med Jørgen Mylius. Det er et program, som mange unge er vilde med, fordi der spilles moderne pigtrådsmusik fra både Danmark og udlandet.
360° Panorama

Nedenfor kan du se et typisk køkken fra en bolig i 1960'erne. Du kan køre billedet til højre og venstre ved at trække i det.

Panorama