Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Esther

Hjemmets vaskerum


Cigartænder

CigartænderFars cigartænder ligger på kontoret. Når man trykker knappen ned, bliver det meget varmt, så varmt, at far kan tænde sin cigar. Det er en farlig ting, lillesøster Marie har været ved at brænde fingeren på den engang, hvor hun tændte den, uden at far var i stuen. Når far har gæster, byder han altid herrerne på en cigar.


Telefon

Esthers far har en telefon på sit kontor.bilMen Esther må ikke bruge den. Det er kun far og mor. Når man bruger telefonen, skal man først dreje på håndsvinget, så taler man med damen på telefon-centralen. Hun spørger, hvilket nummer man vil ha´, og så sørger hun for, at der bliver forbindelse. Når man er færdig med at tale, skal man huske at dreje på håndsvinget igen, så ved central-damen, at samtalen er færdig.


Grammofon

bilNår Esthers mor og far får gæster, spiller de musik på grammofonen. De trækker grammofonen op og spiller plader. Grammofonen er med håndsving, og den bruger ikke elektricitet. Om sommeren flytter de grammofonen ud i haven og danser til den lyse morgen.


Radio

Far har selv bygget radioen. Far er maskinmester og kan godt lide maskiner. Han skrev et brev og sendte bud efter alle delene til radioen. Da den var samlet, fik han snedkeren til at hjælpe med at bygge kassen til radioen, så den passede til møblerne.

I 1925 begynder man at høre radio i Danmark. Man kan kun høre Danmarks Radios udsendelser.