Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Esther

Hjemmets kælder


Saltkar

SaltkarI kælderen står saltkaret. Her opbevarer mor kød i saltlage. Familien køber 2 gange om året en gris, og får den slagtet. Kødstykkerne gnides godt med salt, og så bærer mor og den unge pige stykkerne ned i saltkarret. Når kødet er båret ned, koger de en stor gryde med vand og salt og hælder det over kødstykkerne. På den måde kan kødet holde sig ca. 3 måneder. Når de skal have kød, henter mor eller Anna et stykke kød i saltkarret.


Henkogningsglas

HenkogningsglasI haven har Esthers familie mange rækker med jordbær, som mor, Anna, Esther og Marie plukker i sommerferien. De spiser jordbær med fløde og får jordbærgrød, men mange af jordbærrene sylter mor og Anna med sukker, putter dem i glas og binder låg på. I kælderen har de mindst 20 glas med jordbærsyltetøj. Esthers mor henkoger også æbler, pærer og blommer fra haven i sin henkogningsgryde.
Lyt hervideoafspil