Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Esther

Hjemmets værelser


Tøjet

Tøj I ugebladet læser mor om den nye mode. Nu skal damerne af med korsettet, så kroppen kommer til at ligne en drengekrop. Løsthængende korte kjoler skal få det til at se ud som om kvinder har flade bryster og ingen talje. Øjnene skal tegnes kraftigt op på samme måde som de populære stumfilms-skuespillerinder gør. Mor er ikke helt med på moden, men viser Esther ugebladet, hvor der er billeder af unge kvinder fra København. Tænk sig, nu klipper de lokkerne i korte pagefrisurer og nogen går til den endnu kortere ”drengefrisure”, og en tilhørende klokkehat for at fuldende looket. De korte kjoler betyder, at benene bliver synlige, og hudfarvede, senere beige og brune silkestrømper bliver solgt i massevis.

Mændenes tøj er stadig konservativt, med bukser, vest og jakke i mørke farver. Den engelske tøjmode, med brede bukser, kaldet Oxfordbukser vinder frem blandt yngre mænd. Mor spørger far, om han ikke skal have tøj som den engelske Prins Edward, som der også er blade af i ugebladet. Han har løse knæbukser på af tweed, de kaldes plus-fours. Dertil kommer en striktrøje og en slags kasket, som kaldes en six-pence. Far er ikke afvisende, men mon ikke det er lidt for moderne.

Annas tøj ligner de andre pigers i skolen. Det består af en knælang løstsiddende kjole uden ærmer eller med korte ærmer. Ofte har de et hvidt forklæde over kjolen. Forklædet ligner lidt en kjole, som blevet bundet på ryggen.


Senge

Varmedunk Esther deler værelse med Marie. De får en varmedunk med i seng for ikke at fryse, når de sover. Anna varmer vand i elkedlen, og hælder det i varmedunken, som er en lille beholder med et låg. Så pakker hun dunkene ind i et stykke stof og bærer dem op på loftet og lægger dem i pigernes senge under dynen. Så bliver sengen dejlig varm.

De har ingen kakkelovn på værelset, så om morgenen kan der være meget koldt. I fars og mors soveværelse er der en kakkelovn. Hvis det er meget koldt, bærer de somme tider pigernes senge ind i fars og mors soveværelse.

De har ingen radiatorer i huset, så de fyrer op i kakkelovnene med træ og koks.