Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Esther

Hjemmets køkken


Køleskab

KøleskabEsthers mor og far har lige fået køleskab. Esther kender ikke andre, der har sådan et, for det er en hel ny opfindelse. Far fik lov til at købe et billigt, så han kunne prøve det af. El-værket vil gerne have, at far ved noget om de forskellige apparater, så han kan give gode råd til dem, som gerne vil købe et køleskab. Før de fik køleskab, havde de det, der hedder et isskab. Mor bestilte en stor isblok to gange om ugen. Så kom der en mand med isen, der blev lagt i skabet, hvor den kunne holde mælk, pålæg og andet koldt i nogle dage. Esther synes det er nemt med det nye køleskab. Nu skal Anna ikke tørre gulvet, når der skiftes is, og inde i skabet er der en lille fryser, der kan lave isklumper. Det er rart om sommeren, synes Esther, for så kan hun få en isklump i et glas saftevand.
Lyt hervideoafspil

Elkomfur

KomfurI huset er der også et el-komfur. Det er noget helt nyt. Far siger, at i Amerika er der mange, der har sådan et, men Esther kender ikke andre, der har el-komfur. Den unge pige Anna, er bange for det nye elektriske komfur. Hun er ikke vant til at bruge sådan et. Mor synes til gengæld, at det er meget fint og renligt med et elektrisk komfur. Nu skal der ikke længere bæres træ ind til brændekomfuret eller aske ud fra det, og der kommer ikke røg i køkkenet.

Vaffeljern

VaffeljernNår Esthers far er ude at rejse, så køber han somme tider nye elektriske apparater med hjem. Han har været helt ovre i Amerika for at lære noget mere om elektriske apparater. Da Esther var lille, kom han hjem med et vaffeljern, som kan stå på bordet. Så behøver mor eller Anna ikke stå i køkkenet og bage vafler. De tager bare dejen med ind til bordet og sætter stikket i kontakten.

Elkedel

ElkedelMor er meget glad for sin elkedel. Nogle gange får hun damer til te, og de synes, det er spændende, at mor kan koge vandet inde i stuen. Normalt står kedlen ude i køkkenet, for det er her, Anna bruger den, når hun skal lave kaffe til familien om morgenen.


360° Panorama

Nedenfor kan du se Esthers køkken fra 1920'erne. Du kan køre billedet til højre og venstre ved at trække i det.

Panorama