Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Arne

Arne 1935

KarenHej, jeg hedder Arne, og jeg vil gerne fortælle lidt om mig selv. Jeg er 10 år og bor på 3. sal i baghuset sammen med mine forældre og 3 søskende. Min ældste søster Lisa er flyttet hjemmefra. Hun arbejder som tjenestepige hos en fin familie i Nordsjælland, hvor hun også bor på et lille kammer. Baghuset er det hus, der vender ind mod den mørke baggård. Forhuset vender ud mod gaden, og her bor de finere familier.

Arne går i skole fra kl. 8 – 15 fra mandag til fredag, samt om lørdagen. Arne synes ikke altid, det er rart at gå i skole. Nogle af lærerne kan være skrappe. De tolererer ikke den mindste larm i klassen og slår hårdt ned på de elever, der ikke har lavet lektier. Fx når eleverne ikke kan salmeversene udenad. Straffen er ørefigner, slag med spanskrør og en tur i skammekrogen. Arne har selv følt straffen på egen krop.

Arne står op kl. 5. Han arbejder nemlig som mælkedreng. Når Arne har fri fra skole, er der ikke tid til at lege. Han skal ud at arbejde, så han kan tjene nogle penge til familien.
Se videovideoafspil