Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Arne

Arnes livretter

Arnes familie har ikke så mange penge at gøre med. Derfor får de ikke varm mad så tit. Over halvdelen af familiens penge går til maden, og derfor spiser de som regel rugbrød til aftensmad – og det er langt fra hver dag, de får pålæg på. Det er kun Arnes far, der får pålæg hver dag, fordi han arbejder hårdt. Om søndagen spiser de altid varm mad. Her kan du se opskrifterne på nogle de varme retter, som Arnes familie spiste.


Risengrød

RisengrødHjemme hos Arne får de ikke kun risengrød til jul. I 1935 er det faktisk meget almindeligt, at man får risengrød flere gange om året. Alligevel glæder Arne sig til at få risengrød til jul – der må de nemlig, hvis der er råd til det, få en lille klat smør oven på grøden.
Hent opskriften her



Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkålHjemme hos Arne får de tit retter med kål, da det er både billigt og giver mad til mange. Desuden kan vandet, som Kålen er kogt i, bruges til suppe dagen efter. Arne synes, kålen lugter fælt, når den bliver kogt, men heldigvis får de som regel et dejligt stykke medisterpølse eller kogt og saltet flæsk til.
Hent opskriften her

Gullasch

GullaschSommetider laver Arnes mor gullasch om søndagen. Det er ikke noget, de spiser så tit, for der skal bruges rigtig mange forskellige ingredienser. Sommetider laver Arnes mor også Nyregullasch. I 1935 smed man ikke indmad ud, sådan som man gør i dag. Man spiste alt lige fra kogte grisetæer og grisehaler til kalvetunge og kalvehjerte. Dengang måtte man spare, hvor der spares kunne, især i en familie med 5 børn.
Hent opskriften her