Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Arne

Hjemmets værelser


Tøjet

TøjI et dameblad læser Arnes mor, at nu skal kjolerne igen være lange. Nu skal kvinderne ligne de elegante damer, som Greta Garbo og Joan Crawford i lange elegante kjoler med dybe rygudskæringer. Idealet er en slank og naturlig krop, med talje. Undertøjet skal nu også være anderledes, korsettet skal vinde igen frem, men nu med latex fibre i stedet for benstivere. Arnes mor drømmer om en ny garderobe, men det er der ikke råd til.


Senge

Når Arnes familie skal sove, må de rykke lidt om på møblerne. Der er kun to rum i lejligheden og inde i det ene sover far, mor og pigerne. Pigerne sover i en lille seng for enden af de to små senge, som mor og far skubber sammen hver aften, inden de skal sove.

Thorvald og Arne sover inde i stuen, hvor Thorvald sover på den gamle divan.etageseng Arne sover på spisebordet, som bliver vendt om, så han ikke falder ned. Mor har syet en hynde, som far har fyldt med gamle klude, som Arne kan ligge på.

I de større byer er der mange familier, der lever i små og trange lejligheder. Derfor er der ikke plads til senge til alle i familien. Mange steder sover børn i ”etager”, det vil sige i meget høje køjesenge, der kan stå i et kammer eller i entreen, og forældre sover ofte på en sovesofa i stuen.