Velkommen til
Her kan du udforske min verden. - Arne

Hjemmets stue


Radio

RadioHjemme hos Arne har de en radio, som far selv har bygget efter nogle tegninger, han har fundet i blad. Mange af fars venner har også selv bygget deres radio. Far kalder også radioen for et krystalapparat. Det bruger ingen strøm og har ikke højtalere. Derfor bliver familien nødt til at bruge høretelefoner. Hjemme hos Arne har de kun et sæt høretelefoner. Derfor må de skiftes til at lytte med om aftenen, før de skal i seng.


Kakkelovn

Kakkelovnen i stuen. Arne henter koks ved jernbanen hver søndag. Koksene kan også købes på gasværket, men familien har ikke altid penge nok. Derfor må Arne og de andre børn ud for at samle koks ved jernbanen.kakkelovn Togene kører på kul og koks og det sker ofte, at noget falder ud på siden af jernbanesporet. Her samler børnene koks, men de skal passe på ikke at blive kørt ned. Kakkelovnen giver varme til hele lejligheden, og om vinteren tørres vasketøjet ved kakkelovnen.
Lyt hervideoafspil


Møbler

I Arnes hjem er der ikke mange møbler. Der er senge til Arnes forældre og til de mindre søskende, men Arne og Thorvald må sove i stuen. Thorvald sover på sofaen, og Arne ligger på spisebordet, der vendes om, så Arne kan sove der.

Far har en lænestol, som kun han må bruge. Stolen har Arnes farfar lavet, og her sidder Arnes far tit og fortæller om sin far og farfar. Arnes far har også selv lavet nogle af møblerne. Da han var arbejdsløs, fandt han noget træ, som han lavede en seng af til Irma og et nyt flueskab til køkkenet.


360° Panorama

Nedenfor kan du se en typisk stue fra en bolig i 1930'erne. Du kan køre billedet til højre og venstre ved at trække i det.


Panorama